Blog

Zadnja v letu 2019

Še malo in konec bo nekega leta, nekega obdobja, neke zgodbe. Ne vem, kako je pri vas, meni se zdi, da vsako leto mine hitreje. Je mogoče krivo to, da je vsako leto bolj divje? Da nimamo časa se ustaviti in predihati? Pred dnevi me je s tem vprašanjem presenetil moj foter, ki jih šteje 77. Kdo lahko ustavi to dirko?
“Ne vem,” sem mu odgovoril. In zares ne vem. Jo lahko jaz ustavim? Jo lahko vsak od nas ustavi? Da, seveda, lahko jo, v svojem okolju, vsaj dokler ne udarimo ob ritem, zahteve, časovnico drugih. Pa si to želimo, upočasniti življenje? Kaj izgubimo in kaj pridobimo? Iskreno ne vem. Tast, prav tako star 77, je včeraj omenil, da bi rad na cesti doživel samovozeče avtomobile.
“Kdaj misliš, da bodo?” me je vprašal.
“Po moje čez 15 do 20 let,” sem mu odgovoril in v glavi sešteval ta leta z njegovimi. Mater, še zase ne vem, če jih bom doživel. Upam, da jih bova oba. Ekipe, ki to razvijajo, nimajo časa se ustaviti in predihati.
Leto, ki se spreminja v spomin, je bilo divje. Spustil sem se v izdajo svoje druge knjige, želel sem večino korakov narediti sam ali vsaj biti tesno zraven. Želel sem vedeti, kaj je pomembno in kaj ni. Kaj se da narediti bolje in česa se ne splača peljati do popolnosti. Stopil sem v ritem, ki me je psihično izžel, a obenem nagradil z ogromno pohvalami, čestitkami in nakupi.
V letu, ki odhaja, so bili naši otroci dovolj zdravi, da se nimam pravice nad ničemer pritoževati. Starejša dva sta vedno bolj najstnika, mlajši čebeli jima sledita, znata me spraviti v krohot. Sta neprecenljiv vir zgodb. Enkrat jih bom spravil na papir in zvezal v knjigo.
Naslednje leto bom na dan 02. 02. leta 2020 obrnil številko 50. Prav tako bo naslednje leto na tej številki pristala moja najdražja. Želi si divjo zabavo. Jaz si želim mirno leto. Nekako čutim, da bo po njeno. Vem, da bo.
Naslednje leto izide moja tretja knjiga. Prav tako odpiramo nekaj novih poslovnih projektov. Nič kaj ne kaže na mirno leto. Naj bo vsaj zdravo.
V 2020 vam želim veliko zdravja, ovitega v ljubezen družine in pravih prijateljev. Naredite si mir, bodite srečni. Smejte se.
Beremo se v naslednjem desetletju.
Kamenko

Facebook X Instagram linkedin