Pozor, tečen moški v hiši

Korakal sem po hiši, kot bi vadil za generala. Vse mi je šlo na živce. Nisem vedel, kaj me je pičilo, niti trudil se nisem, da bi ugotovil. Tisti trenutek mi je ustrezalo gnezditi na mračni strani dneva. Ustrezalo mi je iskati nepopolnosti, bentiti nad njimi in si s tem spihati dušo.

“Kesar,” se mi je previdno od zadaj približala moja ženka, me objela okrog trebuha in naslonila glavo na moj hrbet, “ne splača se ti biti slabe volje, če ne veš, zakaj.”
Poskus šale je štrbunknil v prazno.
“Kaj pa, če poješ nekaj sladkega? Mogoče boš z več energije boljše volje.”
“A bi me rada zredila?”
“Vitamin C?”
“Ne rabim.”
“Sprehod po gozdu?”
“Ne da se mi.”
“Objem?”
“S kom?”
“A bi bil rad mrtev?”
Umaknil sem se iz njenega dometa. Nisem bil pri volji za nadaljnjo debato. A draga se ni dala.
“Imam idejo,” se mi je nasmehnila.
“Komaj čakam,” sem ji cinično odvrnil.
“Igrajva se, da so okrog naju kamere in da naju cel svet gleda. Smehljaj se, bodi prijazen in dobre volje, pa ti obljubim noč, ki je ne boš nikoli pozabil. Kaj meniš?”
Z mrkim obrazom sem strmel vanjo in razmišljal. Koliko energije mi bo vzelo, da pozabim na jezo? Kakšna bi lahko bila ta obljubljena nepozabna noč? Globoko sem zavzdihnil, sklonil glavo, objel ženo in prikimal. Vrednost nagrade bo višja od vloženega truda.
“Prav, srce, dajva se igrati, da naju kamere snemajo.”
Moja kraljica je od veselja zacvilila in mi skočila v objem.
“Moški moj,” je zavzdihnila, “hvala, hvala, ker ne boš tečen. Ti lahko pripravim tvojo najljubšo kavo?”
Prislilil sem se v nasmeh. Seveda lahko.
“Ok, pridem takoj, skočim si urediti lase in na usnice vreči rdečo seksi šminko, ti pa prosim medtem očisti kofe mašino in zamenjaj vodo.”
Čutil sem, kako mi je kri butnila v glavo.
“In ne pozabi,” je hitro dodala, “kamere so okrog in noč bo nepozabna.”
Stopil sem iz hiše in se zagledal v gozd. Umiri se, Kesar, sem si govoril. Mogoče bo pa pomagalo, če se tako igrata, mogoče se bo splačalo. Kamere? Jebale te kamere, sem si mislil. Ampak nepozabna noč?

Kava je bila res dobra, zraven mi je najdražja, urejena, lepa, seksi mačka spekla hrustljavo jabolčno pito. Predel sem od zadovoljstva in tega nisem prikrival.
Tisti dan sem, ker so bile “okrog naju kamere”, pospravil hišo, opral vso perilo, ga obesil, očistil prah, ženko cel dan obmetaval s komplimenti in z njo na kavču dve uri gledal Gilmore Girls. Komentiral sem objave na tviterju, ji pomagal izbrali primerno obleko za vodenje dogodka v prihajajočem tednu, se šalil na račun tekmovalcev v resničnostnem šovu in se je ves čas dotikal. Pripravil sem nama večerjo in odprl steklenico rdečega vina. Po večerji sva gledala film po njenem okusu.

Zvečer sva se odpravila v posteljo. Sklonil sem se k njej in jo poljubil.
“Srce, lahko prosim ugasneš luč,” me je prosila.
Nasmehnil sem se. Hehe. Meni prav. Ugasnil sem luč in se ulegel k njej. Luna je obsijala njen božanski obraz. Nekaj trenutkov sem jo občudujoče gledal, nato sem s prsti počasi zdrsnil pod njeno majico. Prijela me je za roko in jo odmaknila. Zmrznil sem.
“Alenka?”
“Kesar, ne serji, a si pozabil? Kamere so okrog naju. Saj nočeš, da bi ljudje to gledali. Lahko noč.”

Usedel sem se na posteljo in jo brezupno gledal, kako tone v spanec. Žena je vendarle imela prav. Te noči ne bom nikoli pozabil.

Naroči se na nove zgodbe

Če želiš, ti pošljem email, ko bom objavil svojo naslednjo zgodbo.

Prikaži komentarje


Zadnje objave

Moja draga je ponosna name

Nekoč, pred 25 leti, smo se moj prijatelj Matjaž, moja takrat nova punca in jaz zbasali v prijateljev avto in se odpeljali nekam, pozabil sem kam. Matjaž je za volanom fural frajerja. Na cesti, po kateri smo drveli okrog 80 na uro, je imel odprto voznikovo okno, skozi katero mu je visela leva roka, z…

Preberi več

V nekaj korakih do popolnega poraza

Moški imamo vsak svoj način, kako ženi povedati nekaj, česar ne želi slišati. Moj način je sestavljen iz naslednjih faz: nekaj dni priprav in subtilne čustvene manipulacije, izvedba občutljive komunikacije, drama, reverzna manipulacija, poraz. Brez izjeme. “Poslušaj.” Prijel sem jo za roko in jo posedel predse. Nagubal sem čelo, grizel spodnjo ustnico in gledal nekam…

Preberi več

Razmišljam na glas

Pred sabo sem potiskal nakupovalni voziček in bil globoko zatopljen v svoje misli. Prerekal sem se sam s sabo zaradi neumnosti, ki sem jo storil tisti dan. Da bo pa zdaj šlo vse narobe, sem si očital, pa kaj mi je bilo tega treba, ampak saj ni bilo tako hudo, sem se obenem tolažil, pa…

Preberi več