Blog

Nov moški v spalnici

Žena se je, utrujena od dneva, počasi zvlekla do spalnice, padla v posteljo in se do nosu pokrila s puhasto odejo. Vedel sem, da čas ni moj prijatelj. Če sem karkoli želel to noč, vsaj kanček strasti in ljubezni, sem moral pohiteti. Skočil sem v kopalnico, si na hitro umil zobe, stopil v kopalno kad, odprl tuš, zmočil telo, željno ženinih dotikov in poljubov, pograbil gel za tuširanje … iz katerega pa ni pritekla niti kaplja. Nisem zgubljal časa. Moker sem stopil iz kadi in nestrpno brskal po predalu, v katerem običajno hranim zalogo za takšne primere, kot je bil tale. Nisem našel ničesar, kar bi bilo ali gel ali karkoli podobnega, da bi lahko uporabil. Za trenutek sem v roke prijel šampon, ampak hej, šampon je za lase, pa tudi če je za dlake, jaz ne tam ne tam nimam ne enega ne drugega. Položil sem ga nazaj. Kje naj iščem? Pogled se mi je ustavil na kozmetični torbici, ki jo nosim na potovanja. Mogoče pa … Odprl sem torbico in v njej res našel hotelski šampon, ki sem ga, ko sem nazadnje obiskal London, mirno vzel s sabo.
Namilil sem se povsod tam, kjer sem mislil, da mi bo to noč koristilo. Bliskovito sem se obrisal, pižamo prijel kar v roke in, ves vesel, da sem hitro uspel rešiti situacijo, nag in uren kot pohoten zajec priskakljal v spalnico. Stopil sem čisto k postelji na ženini strani.
Žena je najprej zaspano dvignila pogled, nato počasi dvignila brado in povohala po zraku.
“Kaj pa tako diši?” je tiho šepnila.
To vprašanje je kar klicalo po najbolj kreativnem odgovoru, kar sem ga takrat premogel.
“Nov moški v tvoji spalnici,” sem se nasmehnil in se z rokama uprl v boke. Nekje sem prebral, da je to ženskam seksi.
“Nov moški?” je ponovila na pol speča lepotica.
Prikimal sem in se nasmehnil kot v reklami za beljenje zob.
“Te mika?” sem poskusil z aktivnim napadom.
“Nov moški?”
Prisiljeno se je nasmehnila.
“Veš kaj,” počasi se je dvignila na komolce, poravnala odejo in se obrnila na drugo stran, “brez zamere, ampak, meni se bolj zdi kot star, opran s Perwollom.”
Njeno dihanje je postalo počasno in enakomerno.

Facebook X Instagram linkedin