Blog

Nogavice brez para ali kdo tu koga…

Nogavice v klobčiču

V naši hiši, na vrhu hriba po imenu Rakitna, imajo nogavice svoje življenje. Vsake toliko kakšna izgine in njena dvojčica ostane žalostno sama. Osamljenih dvojčic je bilo ravno dovolj, da so ob pralnem stroju zaslužile svoj domek – majhno pleteno košarico. Osamljene dvojčice nogavice, kolikor slišim, živijo v vseh hišah in vseh stanovanjih. A vendarle se je pri nas, v naši hiši na vrhu hriba, pripetilo nekaj sumljivo nenavadnega. Število osamljenih dvojčic se je čez noč potrojilo.
Polno košarico osamljenk sem opazil pred dnevi, pozno zvečer, tik pred spanjem. Pobrskal sem med njimi in naletel na debelo smučarsko nogavico, ki sem jo še včeraj imel na sebi. Pa saj ni možno, da izgine debela smučarska nogavica. Halo?
Nemudoma sem stopil do svoje najdražje. Kdo bo vedel, če ne ona, kaj uročenega se dogaja v naši hiši.
“Pojma nimam, srce, prvič slišim, da jih je toliko, nogavice pač izginejo, se zavlečejo v rokave puloverjev ali prevlek za odeje, enkrat jih boš že našel.”
To ni bil odgovor, ki bi me zadovoljil. Stopil sem nazaj do košarice z nogavicami brez para in jih preštel. Enajst nogavic. ENAJST! Še včeraj so bile samo tri!
Odpravil sem se v posteljo. Nekaj mi je tukaj strašno smrdelo, a nisem mogel ugotoviti, kaj.
Naslednje jutro sem se zbudil, skočil pod tuš, stopil do garderobne omare, iz nje potegnil par nogavic, skupaj zavit v klobčič, jih odvil … in iz klobčiča sta se pokazali dve različni nogavici. Pograbil sem naslednji klobčič nogavic, ga “odprl” in ponovno sta bili skupaj dve različni nogavici. Stisnil sem ustnice. Vedel sem. Včeraj popoldan smo oprali ful nogavic. Stopil sem čez hodnik in prihrumel v otroško sobo mlajših najstnic, ki sta sedeli na svoji postelji.
“A sta vidve včeraj zlagali oprane nogavice?”
Punci sta zakričali in se v smehu zakopali pod odejo.
“Dobra fora,” sem dodal in se vrnil k svojim nogavicam. Nekaj naslednjih dni sem klobčiče odpiral kot kinder jajčka presenečenja. Tudi vesel sem bil podobno, še posebej, ko sem naletel na debelo smučarsko nogavico, ki je delal družbo roza nogavički moje najdražje.

To je Rakitna.
Tukaj lahko najdete idejo o zanimivi igri med zakoncema.

Facebook X Instagram linkedin