Blog

Nenavadne navade

navade

Ljudje imamo nenavadne navade globoko v sebi. Brez njih ne bi bili to, kar smo. Tukaj je nekaj mojih.

1. Ko delam na računalnik, nezavedno tolčem z nohti po ohišju računalnika. Ženi se meša od tega. A če me ne opozori, ne neham.

2. Zvečer v kopalnici slečem nogavice istočasno s spodnjim delom trenirke. Te navade sem se nalezel, ko sem imel poškodovano koleno in sem razmišljal, kako bi se slekel s čim manjšo obremenjenostjo kolena.

3. Kurjo juh lahko jem samo, če je hudičevo vrela.

4. Na krožniku najprej pojem tisto, kar mi je najmanj všeč, za konec si pustim grižljaj, ki mi je najbolj všeč. Zadnji grižljaj mora vsebovati vse sestavine, ki so bile na krožniku na začetku. Če je kakšne sestavine zelo malo, jo dam na stran in jo hranim za zadnji grižljaj.

5. Veliko hodim v krogu (pred hišo) ali v hiši gor in dol in se na glas pogovarjam s sabo, tudi maham po zraku. Enkrat sem po dnevni sobi prehodil 4 km (aplikacija mi je to povedala) in v tem času postavil celotno strategijo projekta in kreativno zasnovo. Naslednji dan sem si kupil nove copate, bolj mehke in udobne za hojo.

6. Sposoben sem se skregati sam s sabo. Na glas.

7. Ne glede na to, da žena zvečer preveri, če so vsa vrata in okna zaprta in zaklenjena, grem sam še enkrat po celi hiši in naredim isto. Če nič drugega, poravnam okenske kljuke tako, da so popolnoma navpično.

8. Ne morem nositi slušalk, ki zadušijo zvok okolice.

9. V svojih mislih preigram vse možnosti, ki se lahko zgodijo v neki situaciji. Recimo, preden stopim na prehod za pešce, preverim, kam se lahko umaknem in kako lahko zaščitim otroke, če iz katerekoli smeri pridrvi avto.

10. Preden se odpravim na vožnjo z avtom, preverim vse varnostne pasove, da niso nerodno “pospravljeni”. Ne prenesem, da mi med vožnjo nekaj tolče, se kotali. Če se to zgodi, ustavim ob prvi priložnosti in popravim zadevo. Med vožnjo želim slišati samo zvoke avtomobila, ceste in okolice. In žene, ko je ob meni, seveda :).

Več zgodba najdete TUKAJ.
Moje knjige, čudovito darilo za vaše prijatelje, lahko kupite TUKAJ.

Facebook X Instagram linkedin