Blog

Najboljše božično darilo za punco

V roki sem držal 100 nemških mark in s hitrimi koraki stopal proti Kompasovi trgovini v Mariboru (za internetno generacijo: 100 nemških mark je 50 evrov). Sicer sem že hodil na faks, a vseeno pojma nisem imel, kaj kupiti punci. Tega nas v šoli niso učili. Kot nas niso učili, da lahko oba doživita orgazem. Pa pustimo to temo za kdaj drugič. Skratka, v roki sem držal denar in jo mahal v trgovino, kjer si lahko kupil nemške izdelke z nemškim denarjem, a le, če si imel zraven sebe nekoga s tujim potnim listom. Mene je znanec s tujim potnim listom čakal pred trgovino. Ni želel z mano po nakupih, ni bila njegova stvar. Verjetno niti nisem bil edini, ki sem ga prosil za takšno uslugo.
Vstopil sem v trgovino in jo na hitro prehodil po dolgem in počez. Vedel sem, kaj iščem. Vedel sem, kakšno darilo želim kupiti svoji punci.
“Boš kupo kaj?”
Trgovka je stopila k meni in me premerila od glave do tal.
“Bom.”
“Maš pasoš?”
“Ma ga Robi,” sem pokazal na znanca, ki je z rokami v žepu stal na ulici.
“Kaj pa boš?”
Pokazal sem na največjo škatlo v trgovini.
“Toto škatlo bi.”
“Ohoho,” se je zarežala trgovka, “si pa nafilan s kešom!”
Prijela je škatlo, jo položila na prodajni pult in jo odprla. Pred menoj se je zasvetil make-up komplet z 90 različnimi senčili za veke, dvema rdečiloma za lica, dvema različnima pudroma, štirimi čopiči, enim črtalom za oči in eno maskaro. Na škatli je na veliko pisalo “100 teiliges makeup set”.
“To boš kupo?”
Prikimal sem.
“Pa se tvoja punca rada rihta?”
“Zaj se bo,” sem ji pikro odvrnil, ker sem imel dovolj njenih vprašanj, na katera v resnici nisem imel kaj odgovoriti. Kaj naj ji rečem? Veš, oprosti, sem mlad in neumen najstnik, pojma nimam, kaj naj punci kupim, no, imam pojma, kondome bi ji kupil, pa jih je dobila za prejšnji božič in se ne morem ponavljati in edino, kar mi je padlo na pamet, je to, da ji kupim največje darilo, karkoli to je!?
Robiju, ki je stal zunaj, sem dal znak, da sem izbral. Stopil je v trgovino, pogledal škatlo, vzkliknil “Pizda, kera škatla! Pa se ti neo dala, kaj se sploh vun mečeš!” in na pult položil potni list.
Meni je bilo vseeno, kaj sta si ta dva mislila. Moral sem poskusiti vse, kar sem znal, da dobim, kar sem si želel dobiti.
Punca je bila kar zadovoljna z darilom.
Ni mi dala.
V enem letu je uporabila samo dve od devetdesetih senčil za veke in en čopič. Meni se je to zdelo kul, zato sem ji povedal, da za prihajajoč božič ne bo dobila novega darila, ker še tega ni porabila. Če si pa res želi darilo, ji lahko kupim škatlico kondomov. Tistim dve leti nazaj je potekel rok.

Facebook X Instagram linkedin