Blog

Moške hlače na treh kupčkih

moške hlače

V svoji garderobni omari imam dolge moške hlače razdeljene na tri kupčke.
Na prvem kupčku so kavbojke, ki sem jih nosil, preden sem se poročil. Slišijo na ime Diesel in se ponosno šopirijo z velikostjo W34 L34. Za vse, ki niste domači v svetu kavbojk, W pomeni width / širino, medtem ko L pomeni length / dolžino. Številka 34 so inči, kar znese okrog 86 centimetrov. Na prvem kupčku je šest parov kavbojk in to so najlepše kavbojke, kar jih imam.
Na drugem kupčku so kavbojke in hlače, ki sem jih nosil med poroko in prvo karanteno. Kavbojke slišijo na ime Diesel, sproščeno poslovne hlače pa na priimek Boss in Armani. Vse krasi velikost W36 L34, pri tem, da W še zmeraj pomeni širino in 36 inčev je malo več kot 91 centimetrov. Dolžina je ostala ista. Kavbojke iz tega kupa so stare kavbojke, ki sem jih enkrat že nosil in sicer takrat, ko je moja žena začela skrbeti za mojo redno prehrano z obvezno sladico kot piko na i vsakega obroka.
Na tretjem kupčku sta dva para kavbojk, ki še kar slišita na ime Diesel, sta pa meni najgrši par, ker sem ju kupil iz čistega obupa in sicer po koncu prvega vala karantene. Medtem, ko je L, torej dolžina, ostala ista, se je W imperialistično razbohotil na hvalevrednih 38 inčev, kar bi po naše prevedli v dobrih 96 centimetrov. Na tretjem kupčku so se ob kavbojkah znašle sproščene poslovne hlače, ki slišijo na Pierre Cardin. Kljub temu, da so to dobre hlače in vredne svojega denarja, sem se odločil, da bom v novo robo investiral najmanj, kar bo možno. Trenutno jih kupujem z velikim popustom na BestSecret, v upanju, da jih bom nosil le do odprtja telovadnic in s tem rekreativne športne sezone, nakar bom počasi zlezel nazaj do W36 in končno spet do veličastnih W34.
A danes je del mojega optimizma splahnel. Zapadel sem v blago paniko. Državo naj bi znova zaprli. In jaz nimam več veliko manevrskega prostora. G. Pierre Cardin ponuja moške hlače samo še do W42 L34. In žena je ravnokar spekla novo sladico.

NOVO: e-knjige lahko sedaj kupite ali si jih izposodite na Biblos.si.
Ostale moje knjige dobite na kesar.si.
Fotografija: Michal Jarmoluk from Pixabay

Facebook X Instagram linkedin