Blog

Jogurtov napitek in vojna

Jogurtov napitek

Trgovine, večje in manjše, so zame neusahljiv vir zabavnih zgodb. Pa ne vlečem na ušesa. Dovolj je, da sem tam. Ljudje govorijo zelo na glas in sklepam, da se zavedajo, da jih slišimo vsi okrog njih. Od tod naprej sem mnenja, da nič, kar je povedano na glas in v javnem prostoru, ni skrivnost. Kot oglas. Kar slišiš, lahko poveš naprej. Ali se vključiš v debato.
In tako je bilo tudi tokrat, ko je v glavni vlogi pristal jogurtov napitek.

Stal sem nekaj korakov od hladilnih vitrin brez vrat, v katerih so bili lepo zloženi paketi šestih jogurtovih napitkov Actimel. Starejši gospod, na prvi pogled dobrega zdravja, je stal tik pred njimi. V roke je prijel vsak paket, poiskal določeno informacijo na embalaži, postavil jogurte nekam na stran ter si s tem delal prostor, da lahko seže do paketov, ki so bili na polici zloženi čisto zadaj. Zraven je nekaj mrmral, nisem ga razumel. Po tonu sodeč je nejevoljno godrnjal. Nekaj mu ni bilo pogodu.

Ob njem je na lestvi stala trgovka in na polico zlagala nove izdelke. Nekaj časa se ni dala motiti, a jo je gospodovo godrnjanje kmalu premamilo. Stopila je z lestve.

“Gospod, vam lahko kaj pomagam?”
Trgovka je govorila mariborsko, tudi gospod. Trgovina je bila namreč v Mariboru.
Gospod se je malo namrdnil. V roke je prijel jogurtov napitek, ga dvignil v zrak, da so izdelki viseli med njegovimi in njenimi očmi in zavzdihnil:
“Tak mali datum je.”
Trgovka, očitno vajena tudi takšnih komentarjev, je na pol resno, na pol v šali, tretji polovici bi pripisal nekaj sarkazma, odvrnila:
“Se jutri nebo vojne, gospod. Nena si rabite zalog delat. Lahko spet pridete.”
Gospod je odkimal, ni se strinjal. Vojna se je bila v njegovi glavi in vedel je, da to bitko izgublja. Lahko godrnja kolikor hoče, rok uporabe se ne bo podaljšal.
Trgovka je začutila njegov boj, zato je stopila čisto do njega in ga, znova na pol resno, na pol v hecu in na pol sarkastično, potolažila:
“Sicer pa, vete, to je tak al tak fse nafilano s strupom.”

Novo knjigo TUDI PRAV kot tudi vse ostale moje knjige lahko kupite v moji spletni trgovini kesar.si.

Facebook X Instagram linkedin