Blog

Barva za lase, ki zažiga – žena, pobarvana na roza.

Dva dni nazaj me je žena presenetila z novo barvo las. Mojo reakcijo je posnela v njenem zapisu TUKAJ.
Barva za lase, ki si jo je nanesla, me je pustila brez besed. Pa ne zato, ker mi ne bi bila všeč. Kje pa. Brez besed sem ostal, ker je moje celo telo zajela prvinska panika. Žena si je pobarvala lase? Zakaj? Kdaj si žene pobarvajo lase? Kdaj so si recimo žene znancev pobarvale lase? Če se prav spomnim le takrat, ko jim je bilo v odnosu dolgčas ali so si želele več pozornosti ali sprememb v odnosu do moža. ALI KO SO IMELE LJUBIMCA!
Gledal sem ženine oči in iskal odgovor na vsa ta vprašanja, ki so mi podivjano skakala po glavi. Poskusil sem priklicati spomine, kako sva preživela zadnjih nekaj mesecev. Sem bil do nje pozoren? Sem naredil, kar si je želela, da naredim? Sem ji pomagal pri hišnih opravilih? Sem ji dal občutek varnosti? Sem bil dober v postelji? Jebemti, glede na roza barvo, ki je gorela na njeni glavi, sem zajebal na vseh omenjenih področjih!
“Nič ne rečeš, to je slab znak,” me je nagovorila in se mi še kar smehljala.
Nova barva za lase je slab znak? O, ja, seveda je slab znak, vprašanje samo ZA KOGA? Pred kratkim sva gledala Richarda Gerea in Diane Lane v filmu Nezvesta, ko je Richard razbil Olivierjevo betico, ker je njegovo žensko naredil srečnejšo, kot je bila ob možu. A bom moral jaz koga razbiti? Majke mi, bo kdo mene razbil?
“Presenečen sem, uau,” je največ, kar sem uspel izdaviti, medtem, ko so mi misli brzele naprej. Kaj moram zdaj narediti? Jo moram objeti? Prižeti k sebi? Kaj, če barva spušča in si bom uničil majico? Jo moram prijeti za roko, jo odpeljati v spalnico in ji večkrat nazorno pokazati, da se ob tej barvi tudi sam počutim mlajšega?
“Zmeraj sem si želela lase pobarvati v roza.”
Zmeraj? 22 let je bila poročena s prvim možem, pa si ni vzela časa za to, z mano je samo nekaj let, pa se že barva? Kaj bo naslednje? Bo ratala triatlonka?
“Všeč mi je zelo,” sem prikimal, vstal in jo objel.
“Nisi ravno prepričljiv.”
Seveda nisem bil prepričljiv. Z robom očesa sem ujel mačka, ki je kot blisk pobegnil iz hiše. O, sranje. Mački slutijo, ko gredo stvari narobe. Ženi sem dal poljub.
“Najlepša si in barva je čudovita.”
“Mi paše?”
Eh, jebiga zdaj. Če ji paše? Kaj naj ji odgovorim? Če rečem DA, me bo vprašala, če ji paše bolj kot tista prej. Če rečem NE, sem zajebal. Če rečem DA, me bo vprašala, če mi tista prejšnja barva ni bila všeč. Če rečem …, ma karkoli rečem, sem v riti.
“Draga, vsaka barva ti da neko posebno energijo. Kako se pa ti počutiš?”
Moral sem v napad. Postavljanje vprašanj je bil najboljši način, da sem se spravil ven iz obrambe.
“Zelo mi je všeč, imam kar neko novo, dodatno energijo.”
Tokrat sem se nasmehnil. Znašla sva se na mojem področju. Prijel sem jo za roko in jo počasi odpeljal po stopnicah navzgor.
“Kam me pelješ?”
Namuznil sem se.
“Nekam, kjer boš lahko s to novo, dodatno energijo osrečila sebe in mene.”

Več mojih zgodb najdete TUKAJ.

Facebook X Instagram linkedin