Blog

Adventni koledar 2020 za odrasle

Ideja za adventni koledar

Ideja je priletela od nikoder in zdela se mi je izjemna. Adventni koledar, ki bo popestril najin že tako pester odnos! Presenečen sem bil, zakaj se tega nisem spomnil že prej.
“Bejbi, imam idejo, ki ti bo všeč,” sem načel prodajni govor.
Najdražja je odložila knjigo in se zagledala vame.
“Kaj bi rad?” je rekla hladno.
Tak ledeni Kaj bi rad je običajno izgovorila vsakič, ko je pričakovala, da bom rekel seks.
“Kaj bi rad?” Napad je bil zmeraj najboljša obramba. Če sem ji pa nabil še občutek krivde, je bila zmaga zagotovljena. “Idejo imam, ne drži se name samo zato, ker sem poln idej.”
Žena se je nasmehnila in odkimala z glavo.
“No, povej, vrelec kreative, kakšno idejo imaš, pa da ne bo povezana s seksom?”
“Hej, hej,” počutil sem se prizadetega, “niso vse moje ideje povezane s seksom, prav tako nisem rekel, da konkretno TA ideja ni povezana s seksom. Rekel sem samo, da imam idejo, ki ti bo všeč.”
Globoko je zavzdihnila.
“Daj povej že enkrat, kaj bi rad. Trojček ne pride v poštev, to že veš.”
“Ok, ok.” Nekatere ženske znajo hladnokrvno razbliniti duh kreativnosti. “Poslušaj. Narediva si adventni koledar. Vsaj od naju napiše dvanajst želja, ki jih mora drugi izponiti. Želje napiševa vsako na svoj listek, listek prepogneva, da se ne vidi, kaj je gor napisano, vse listke vrževa v eno škatlo in vsak dan izvlečeva en listek in to bo želja, ki jo morava izpolniti tistemu, ki si je to zaželel. Kaj meniš?”
V sebi sem se smejal od zadovoljstva. Sredi noči, zaprtih oči naštejem ducat želja, ki bi rad, da se mi izpolnijo. Enajst jih je povezanih s seksom, dvanasta se pa te teme dotika.
“Saj ne bodo vse želje povezane s seksom, ane?”
“Glej, brigaj se za svoje želje, moje prepusti meni.”
Najprej nisem bil prepričan, da dobro vidim. Ženin obraz se je v trenutku spremenil v sijočo zvezdo. Usta so se ji raztegnila v širok nasmeh.
“Čakaj, a prav razumem, vsak od naju napiše svoje želje in vsak dan izpolniva željo tistemu, ki ga izžrebava?”
Prikimal sem. Nekaj mi ni bilo všeč.
“Pa ne bova si želela stvari, ki bi drugega bolele ali prizadele?”
Vedel sem, na kaj je namigovala. Prav, se bom že spomnil česa drugega.
“Zmenjeno,” sem prikimal. “Vsak si zaželi dvanajst stvari pod pogoji, ki si jih postavila.”
“Zmenjeno,” je vrisknila žena in mi stisnila roko. “Čudovito.”
Vedno bolj sem bil zmeden. Moja najdražja je običajno tako vesela samo, če je vse po njenem. Ampak zakaj je vesela zdaj, ko bo vse po moje?
Odprl sem računalnik, nadel slušalke, vklopil spletni radio in začel brskati po vseh mogočih in nemogočih pozah kamasutre. Med tem sem z vogalom očesa opazil, da si moja lepotica nekaj zapisuje in ob tem govori sama s sabo. Izklopil sem zvok v slušalkah, se nagnil rahlo proti njej, da bi bolje slišal … neeee, noooo … kaj je ravnokar zašepetala? Cel dan gledava serije na Netflixu? Skupaj generalno očistiva hišo? Cel dan gledava filme?
Počutil sem se poraženega. Moja najdražja bo izbrala dvanajst romantičnih želja, jaz pa …? Zaprl sem stran s kamasutro, v roke vzel beležko, na vrh napisal Adventni koledar in pod tem:
1. Praskanje po hrbtu med gledanjem filma.
Manjka mi še enajst idej, ki so romantične in niso povezane s seksom. Rad bi ji dokazal, da sem več kot le klasični samec sredi paritvene sezone.


Če ste mogoče spregledali predloge daril za prave moške: TUKAJ.
Knjige za darilo lahko najdete TUKAJ.
Knjiga, ki jo trenutno berem: Jurij Pivka, Umazan konec zime.

Facebook X Instagram linkedin