Blog

10 razlogov, zakaj je knjiga najboljše darilo

10 razlogov, zakaj je knjiga najboljše darilo

Tukaj je 10 razlogov, zakaj je knjiga najboljše darilo za vsako priložnost:

1. Knjiga kot darilo se lažje in lepše zavije v darilni papir kot pulover, kravata ali, bog ne daj, napihnjena žoga. Mogoče pa darilnega papirja sploh ne potrebujete. Dovolj bo darilna vrečka, ki jo rabite ne glede na to, ali je knjiga zavita v darilni papir ali ne. Knjigi namesto darilnega papirja raje priložite knjižno kazalo. Ali prosite avtorja, da vam jo podpiše.

2. Knjiga ne potrebuje baterij. Meni je zmeraj oči obrnilo na hrbet, ko smo za otroke dobili darilo na baterije, kjer, po možnosti, baterije niso bile sploh priložene. In smo brskali po predalih, našli AA, morale bi pa biti AAA. Eno leto smo se, pred obdarovanji, založili z obema vrstama baterij, pa so nas obdarovanci presenetili z darilom, ki je delalo na okroglo, plosko baterijo CR 2032.

3. Knjiga te ne poškoduje, če sredi noči stopiš nanjo. Spomnim so noči, ko sem od spalnice do stranišča med hojo podrsaval kot na drsalkah. Nisem upal dvigniti noge, da ne bi nagazil na kakšno kocko. Ali na sluz, ki smo jo enkrat dobili za darilo.

4. Knjige ne moreš kupiti v napačni barvi ali napačni velikosti. No, … čeprav … meni se je slednje enkrat dejansko zgodilo, TUKAJ. Želel sem prihraniti, pa sem na koncu … no, saj na tem linku vse piše.

5. Knjiga ne vzpodbuja alergijskih reakcij. Če jih pa že, tega ne opazi nihče drug razen vas :).

6. Knjigo lahko zelo enostavno pošljete po pošti, če je ne morete podariti osebno. Najenostavneje je, da jo daste v mehurčkasto kuverto, priložite osebno sporočilo in jo nesete na pošto. Večina nabiralnikov je primerno velikih, da gre knjiga noter, seveda so pa v prednosti knjige, ki imajo mehkejše platnice in so velikosti približno A5, kar postaja kar nek standard za velikost leposlovnih knjig.

7. Knjiga potrebuje zelo malo oz. skoraj nič vzdrževanja. Med uporabo pazite, da ne delate uhljev, uporabljajte knjižno kazalo in po branju jo odložite na polico. To je to. Nobenega pranja, nobenega likanja, brušenja, kemičnega čiščenja.

8. Knjige vam pred prvo uporabi ni treba najprej sestaviti. To ni IKEA. Kupite jo že sestavljeno, strani si sledijo tako, kot si morajo, razen, če gre v tiskarni kaj narobe, kar je meni enkrat šlo, pa sem pred leti par ducat knjig poslal ven s podvojenimi stranmi. Se zgodi :(.

9. Ko knjigo preberete, je ne izpraznite. Še zmeraj je tam, polna zgodb in domislic in pripravljena, da vam razburka domišljijo. Skoraj kot perpetuum mobile.

10. Knjiga je darilo, ki ga prejemnik lahko odpre znova in znova. A ne bi bilo super, da bi se to isto zgodilo s kuverto, ki jo babi da vnučkom za rojstni dan vsakič, ko pridejo na obisk, ker pridejo tako redko?

BONUS RAZLOGI:
11. Knjiga je darilo, ki ga lahko posodimo naprej. Znova in znova. Smo isto poskusili z veliko čokolado z lešniki. Ni prišla prav daleč.

12. Knjiga, v katero napišemo samo en svoj stavek ali se samo podpišemo, postane osebno in unikatno darilo.

13. Knjiga je darilo, ki traja večno.

DARILO
Če sem vas prepričal, da je knjiga najboljše darilo, vaju z mojo najdražjo (mojo ženo) vabiva v najino knjigarno TUKAJ.

VEČ ZGODB
Več mojih zgodb najdete TUKAJ.

Facebook X Instagram linkedin