Seksi je končni cilj. Žena je edini član komisije.

Spomnim se najinih začetkov. Ljubezen mojega življenja me je gledala kot malega boga. Zmerom in povsod.
“Kako seksi si, ko se sprehajaš.”
“Kako seksi si, ko ješ.”
“Kako seksi si, ko se smejiš.”
“Kako seksi si, ko si pravi moški, ne pa tisti brez dlak po telesu.” Stisnila se je k mojemu obrazu, vdihnila in zašepetala: “Kako seksi dišiš in kako noro ti paše, ko si neobrit. Divji moški, ki skrbi zame in me varuje.”
Počutil sem se na vrhu sveta.

Tik pred letošnjim poletjem, torej nekaj let kasneje, se je prav tako stisnila k mojemu obrazu, zavzdihnila in zašepetala:
“Pikaš.”
Začudeno sem jo pogledal.
“Ampak neobrito je seksi, ane?” sem ji rekel, prepričan v večnost njenega prvega mnenja.
“Ja, je,” je odgovorila, “dokler me ne pikaš preveč.”
Bil sem zmeden.
“Počakaj malo, mačka. Če se obrijem, nisem seksi, sem pa dovolj dober za poljube, verjetno z zaprtimi očmi. Potem počakam nekaj dni in nisem seksi, ker pikam. In potem, teden dni po britju, sem seksi, ker ne pikam?”
“Ne ravno. Teden dni po britju je brada predolga in to ni seksi.”

Nisem imel kam. Ne sam s sabo, kaj šele s svojim mnenjem o tem, kaj je za mojo ženo seksi. Odločil sem se, da svojo rutino britja testiram, dokler si ne razjasnim, v kateri točki sem zanjo seksi.

Včeraj sem se obril z britvico. Najdražja se je stisnila k meni.
“Dišiš,” mi je rekla.
“Hvala.”
“Dišiš po kremi za britje,” se je popravila.
Whatever. Vsaj dokler ne pikam.
“In pikaš.”
Nežno sem jo odrinil vstran.
“Kako pikam, če sem se obril do surovega?”
“Tvoje obrvi pikajo!”

Neslišno sem zavzdihnil in se spravil nazaj v kopalnico. Obrvi imam po fotru. Oziroma, če si jih ne bi strigel, bi jih imel po fotru. Balkonete. Markize. Tendo nad očmi. Moj foter ima zaradi tega zelo mlade oči. Kako ne bi, ko so zmerom v senci in pod streho. Meni to ni bilo všeč, pa sem si jih začel striči. Oziroma moj frizer jih je enkrat pomotoma pograbil namesto šopa las in jih postrigel. Od takrat to počnem sam in to redno. Če jih en teden zanemarim, pikajo.

Iz kopalnice sem se vrnil s pristriženimi obrvmi. Boginja me je pohvalila in mi popravila ovratnik majice. Malo ga je dvignila proti bradi in s prsti pod majico potisnila nekaj mojih prsnih dlak, ki so štrlele ven.

“Kaj pa zdaj počneš?”
“Dlake se ti vidijo iz majice.”
“Ja, vem, ko sva se spoznala, si rekla, da je to seksi, vmes si omenila Georgea Clooneja in kako sva si v tem podobna.”
Pobožala me je po obrazu in se mi nasmehnila.
“Naivček moj, revček moj. Je že v redu. Seveda je seksi, samo skrij jih pod majico, ker je tako seksi, da te druge punce gledajo in potem sem v skrbeh, saj veš, nimam rada, da te druge punce gledajo.”
Razlaga se mi je zdela logična. Res sem opazil, da me je pred nedavnim ena, sicer starejša gospa, gledala malo dlje, kot običajno gospe gledajo mlade fante.
“Sicer bi pa, srce moje moško, lahko to rešiš tako, da si jih malo pristrižeš.”
“Ampak če si jih pristrižem, me pikajo in me ful srbi,” sem se branil novega frizerskega posega.
“Seveda, za ženko je treba potrpeti, kako pa misliš, da se me počutimo, ko se urejamo za svojega moškega?”

Nisem imel kaj. Ponovno sem odpujsal nazaj v kopalnico in si pristrigel dolge, sive dlake na prsih. Nekam znano se mi je zdelo to početje. Nekje sem ga že videl. Točno, na drugem programu TV SLO sem enkrat gledal kmetijsko oddajo, ko je kmet z istimi gibi in podobno mašinco strigel ovco, pa so puhasti kosi padali z ovce, kot te moje bele dlake padajo z mene. A povratka ni bilo. Seksi je končni cilj. Žena je edini član komisije.

Ponovno sem se, tokrat zgoraj brez, pojavil pred budnim očesom moje lepotice. Smehljala se je na vsa usta.
“Kako si lep in kako si seksi,” je trepetala ob meni in me gladila po pristriženih prsih.
“Počakaj samo malo, takoj se vrnem,” je še rekla in skočila v kopalnico. Vrnila se je s pinceto v roki. Ko sem zagledal rekvizit v njeni roki, sem dobil kurjo polt.
“Kaj počneš?” sem jo v strahu vprašal.
“Ena dlaka ti raste iz ušesa.”
Solze bolečine so se mi preventivno nabrale v očeh.
“Srce moje, moški moj, želim, da si popoln zame,” je začivkala, me prijela za uhelj in mi neusmiljeno spulila dlako, ki je rasla nekje tam. Zakričal sem.
“V redu je, srček. Konec je. Ne bo te več bolelo. Veš, me punce vemo najbolje, kako to boli, ko se depiliramo za vas.”
Temu nisem mogel oporekati. Edino, kar mi je preostalo, je bilo upanje, da sem pa zdaj res zgledal dovolj seksi za svojo ženo.

Najdražja mi je prikimala in mi namenila dolg, strasten poljub. Ob tem me je z rokami prijela za obraz in s prsti počasi polzela skozi moje lase. Njene dlani so se naenkrat usmerile proti vrhu mojega čela. Rahlo je povečala pritisk in čelo počasi potegnila navzgor. Nežno je svoje ustnice odmaknila od mene, medtem, ko so njene roke še zmerom navzgor potiskale moje čelo.
V njenih očeh sem opazil iskrico. Nehal sem dihati. Ne me jebat, prosim lepo, samo tega ne!

“Srce …”
Pogoltnil sem slino.
Solze bolečine so se ponovno preventivno nabrale v mojih očeh. Vedel sem, kaj sledi. Bog mi pomagaj.

“Srce, si že kdaj razmišljal o botoksu?”

Naroči se na nove zgodbe

Če želiš, ti pošljem email, ko bom objavil svojo naslednjo zgodbo.

Prikaži komentarje


Zadnje objave

Pozor, tečen moški v hiši

Korakal sem po hiši, kot bi vadil za generala. Vse mi je šlo na živce. Nisem vedel, kaj me je pičilo, niti trudil se nisem, da bi ugotovil. Tisti trenutek mi je ustrezalo gnezditi na mračni strani dneva. Ustrezalo mi je iskati nepopolnosti, bentiti nad njimi in si s tem spihati dušo. “Kesar,” se mi…

Preberi več

Moja žena nič ne čuti

Moja lepotica ima slepo pego. Nahaja se vzdolž njene desne strani in se aktivira samo, ko vozi moj avto. V cestni terminologiji bi se temu lahko reklo mrtvi kot, s tem, da je pri moji ženi v tem kotu mrtvo vse, kar se nahaja desno od mojega avta. Z najdražjo sva skupaj okrog osem let.…

Preberi več

Sam doma

Nedelja, 24. 2. 2019 Dan pred počitnicami. Žena se ni počutila najbolje. Neugoden prehlad, zamašeno in boleče uho. V lekarni sem nabavil vse, kar bi ji lahko pomagalo, da bi si končno privoščila kratek dopust na morju – Aspirine, pršila za grlo, Isla bonbone. Lekarnarko sem celo prosil, če mi zraven komerciale proda homeopatijo. Kar…

Preberi več